25.3.2018

25.3.2018

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Käsitöitä ja vähän muutakin

Tänään on lauantai ja 5. päivä kesäkuuta. Aurinko on paistanut, mutta kolea tuuli vie mennessään auringon lämmön ja ahdistelee meitä kylmyydellään, vaikka on kesä. Asteita on +11.

Tänään on kaikissa kouluissa lukuvuoden päättäjäiset, joissa on raikunut "Jo joutui armas aika ja suvi suloinen..." Niin se kaikui aina ennen vanhaankin minun nuoruudessani ja niin se raikuu edelleenkin. Ja aina tämä laulu tuntuu sydämessä asti niin juhlavalta ja tuo mieleen oman kouluajan ja kevään päättäjäiset. Miten sitä oltiinkaan iloisia, kun koulu loppui ja alkoi kesäloma, kaivattu ja ansaittu kesäloma, jota silloin ennenvanhaan oli 3 kuukautta. Mutta silloin olimmekin myös lauantaina koulussa ja muut lomat olivat lyhyempiä. Niin on koulut muuttuneet ja ajat muuttuneet ja koko maailma on muuttunut. Jokaisella on aina kiire...kiire...sinne jonnekin...mutta minne!

Aih ja voih, olisinpa nyt aavan meren tuolla puolen, jossa ei ole kiireitä, vaan voi nauttia elämästä ja läheisistään. Sinne kaipaan mä aina ja sinne me pian lähdemmekin.

Mutta olen saanut kudottua sukat ja jälleen toki itselleni, kelles muulle kuin kultasuulle. Ja hyvät niistä tulikin, kun ovat bambua ja puuvillaa ja Cannes langasta, muistaakseni.

Tänään taas soittelimmekin ja rakkaani lauloi komialla äänellään. Ja laulaahan ne linnutkin ja varikset "laulavat", vaikka minusta he vaan rääkyvät. Variksilla on poikaset jo aika isoja ja siellä lehtikuusen katveessa he rääkyvät ruokaa, jota emo heittää heidän ammollaan olevaan suuhunsa.

Nyt kuitenkin toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa ja mukavaa ja nautinnollista lauantaita ja päättäjäisiä ja juhlia joilla sellaisiakin on! Pitäkää itsestänne huolta!


Nämä sukat ovat siis Cannes langasta



                          Unelma ennen trimmausta

                         Justina ennen trimmausta
 

Ich wünsche dir einen superschönen Samstag!





perjantai 4. kesäkuuta 2010

Bom fim de semana! Mukavaa viikonloppua kaikille! Bonne week-end! Happy weekend!


                         Minulla on monta syytä olla onnellinen!
                         Yksi niistä on Ystävyytemme!

Kiitän ja kumarran...jag tackar och...

Minä kiitän ja kumarran Neferiä, joka antoi minulle tunnustuksen. Minä kumarran niin syvään, että en meinaa päästä sieltä ylös. Mutta kun pääsen ylös, niin minäpä vielä halaa moiskautan sinua kiitokseksi tästä kunnioitettavasta tunnustuksesta.


Annan sen toki eteenpäin, mutta pitänee vielä miettiä keille sen annan. Ja näinhän se sitten eteenpäin annettuna aina jatkuu ja jokainen sen loppujen lopuksi sitten saa.
Mukavaa päivän jatkoa kaikille!

torstai 3. kesäkuuta 2010

Vaasan marssi

Click to play this Smilebox slideshow: Summertime Slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox

Picture slideshow generated with Smilebox


VAASAN MARSSI

Miss´ laaja aukee Pohjanmaa,
veet merten, virtain vaahtoaa,
me siellä maassa hallojen
niin kasvoimme kuin kuuset sen:
ei niitä sää voi säikyttää, 
ei kuihtumaan saa talvetkaan,
ei kuihtumaan saa talvetkaan,
ei puute, kurjuus korpimaan,
ei kuihtumaan saa talvetkaan,
ei puute, kurjuus korpimaan.

Sunnuntaiaamuna by Helena and Timo

Click to play this Smilebox slideshow: Nostalgia
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a slideshow
Jösses sentään, nyt tämäkin ohjelma toimii, jeeee!
Hauskoja hetkiä teille kaikille!

SUNNUNTAIAAMUNA

On kesän kirkas huomen ja suvi sunnuntain,
ei liiku lehti tuomen, on lintunenkin vait.
Vienosti kukkii pellot ja vaarat vihannoi,
ja hartaat aamukellot vain rauhaa, rauhaa soi.


Kuin pyhäin juhlasaatto käy soinnut yli maan,
tää on kuin päivän aatto sen suuren, autuaan.
Se luopi tyynen mielen väreilyyn hiljaiseen,
saa sanattomaks´ kielen ja silmään kyyneleen.

Bom Dia! Bonjour! Guten Morgen! Hyvää huomenta kaikille!

Tänään on torstai ja torstaihan on toivoa täynnä. Aurinko paistaa jälleen lähes pilvettömältä taivaalta ja asteita on jo +14.

Jossain hakataan jotain ja surrutetaan jotain. Junat vievät tukkeja jonnekin kovalla kolinalla ja välillä vielä puhaltavat pilliäkin. Lentokoneet hurraavat opetusmielessä tässä likellä ja helikopteritkin päristelevät välillä katon yli. Kyllä on meteliä kerrakseen. Mutta tämä on vain elämää. Jokaisessa äänessä on aina jokin tarkoitus eli on työtä ihmisillä ja sehän on hyvä asia. Välillä koiratkin haukahtavat ulkona ollessaan. Mitähän he tahtovat kertoa meille ihmisille? Linnut laulavat ja opettavat jo poikasiaan lentämään ja tuovat ruokaa heidän pieneen ammollaan olevaan suuhunsa. Näin se elämä vaan jatkuu päivästä toiseen.

Mutta minulla on mennyt kaksi päivää miettiessäni, miten saan vaihdettua uuden pohjan blogeihini ja eilen se sitten tapahtui. Olin niin hurjan onnellinen, kun menin nukkumaan, kun sain vaihdettua näihin kaikkiin blogeihini mieleiseni pohjat vihdoinkin. Jeeeee, hyvä minä! Kyllähän se pähkäily auttaa ja kun ei luovuta! Nyt olen erittäin tyytyväinen kaikkiin pohjiin ja sitten taas on jonain pävänä hyvä vaihtaa, kun sen nyt taitaa.

Nytpä toivotan teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja nauttikaa jokaisesta hetkestä ja pitäkää itsestänne huolta!
 

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Good night and sweet dreams

Vaihtelu virkistää sano kissa kun mummolla pöytää pyyhki...

Tänään on keskiviikko ja kesäkuun 2. päivä. Aurinko paistaa jälleen aivan siniseltä pilvettömältä taivaalta ja asteita on jo +17 eli luvassa on +23 astetta. No, kyllä se siitä taas viileneekin! Mutta heti tulee sisällä liian kuuma.

Eilen meni liki koko päivä, kun pähkäilin (I was thinking) tämän sivupohjan vaihtamisen kanssa. Mutta monista yrityksistäni ja sinnikkäästi miettien, minä onnistuin kuitenkin ihan itse. Minähän olen tyyppiä: en luovuta! Mutta kuten sanotaan, niin lopussa kiitos seisoo ja näin on minullekin käynyt. Nyt olen tyytyväinen taas uuteen pohjaani, ainakin jonkin aikaa. Vaihtelu virkistää, sano kissa kun mummolla pöytää pyyhki, vai miten se nyt oli!

Mutta tänään on taas hieno päivä ja valmistamme tyttäreni kanssa kutsukortit loppuun asti ja suunnittelemme menua juhliimme. Siitä juhlasta tuleekin taas ikimuistoinen juhla kuvauksin ja videonauhoituksin.

Mutta pian on juhannus ja keskikesän suuri juhla. Jokohan helikopterilentäjät ovat saapuneet vaanimaan meitä, kun taas on sää lämmennyt? Toivottavasti niitä ei tule näin korkealle. Tiedän, että kun menen ulos, niin iso joukko hyökkää heti kimppuuni ja inisee ja alkaa imeä vertani, iiiiik. Mutta hehän ovat lintujen ruokaa, ja ehkä he tarvitsevat ihmistenkin verta elääkseen.


Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille oikein mukavaa ja aurinkoista kesäpäivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!



tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kukapa osaisi auttaa...?

Olen tässä yksikseni eli siis rakkaani kanssa pähkäillyt tämän bloggerin pohjan vaihtamisesta toiseen. Kuka osaisi minulle selittää, miten se tapahtuu, kun monista yrityksistäni huolimatta en ole siinä onnistunut. Osaan kopioida coodin. Mutta minne se oikeasti liitetään ja miten saan vanhan pohjan pois? Jos joku teistä osaa neuvoa, niin olisin kiitollinen siitä!

Ajatuksia...huvituksia...naurua...laulua...siitä ei päivä parane

Tänään on tiistai ja kesäkuun 1. päivä. Asteita näyttää koneeni +21 astetta ja aurinko paistaa pivlettömältä taivaalta. On kesän kirkas huomen...
Eilinen päivä meni menojaan ja nyt elämme tätä päivää täysillä ja huomisesta emme tiedä vielä mitään. Mutta painoa on mennyt pois jo 3 kiloa viikossa eli aikas hyvin, vai mitä!
Sukat ovat vielä kärkikavennuksia vailla, mutta pianhan minä ne teen, kun vaan saan aikaseksi, hihi.
No, eipä tässä nyt enempiä lurinoita tällä kertaa, vaan laitan tähän muutamia kuvia nauhoituksestamme.
Toivotan teille kaikille oikein leppoisaa ja ihanaa tiistaipäivän jatkoa ja nauttikaahan elämästänne ja jokaisesta hetkestä!

Tässä rakkaani laulaa On kesän kirkas huomen...

...ja sama vakava paikka tässäkin, vaikka soittajaa jo hymyilyttääkin...

...ja edelleen sama laulu kajahtaa...

...no tässä ei päässytkään kajahtamaan Wasa marsch ilmoille, kun naamavärkkini petti minut...ja nauru raikui...mutta youtubeen sen laitoimme silti.

maanantai 31. toukokuuta 2010

Mukavaa maanantaita - Happy Monday

Tänään on maanantai ja toukokuun 31. päivä. Aurinko on paistanut aivan pilvettömältä taivaalta ja asteet ovat kivunneet jo +15 saakka. Siispä kesä on jälleen palannut tänne Pohjolaankin.
No, eipä tänään ole ehtinyt tapahtua paljonkaan. No, eilen me nauhoitimme kauniin laulun Sunnuntaiaamuna, jonka rakkaani lauloi. Myös me nauhoitimme Vaasan marssin, mutta koska se ei  luonnistunutkaan laulaen, vaikka monen monta kertaa sitä yritimme, niin rakkaani veti viulunsa esille ja niinpä se on sitten vain soitettu hanurilla ja viululla, hehheh. Pitänee nyt tyytyä vain siihen!
Olen yrittänyt kymmeniä kertoja saada sen nauhan Smileboxiin, kuten ennenkin, mutta se ei vaan onnistunut. Sama oli eilen youtuben kanssa, mutta kun sitten hoksasin kysymyksen "ongelmia latauksessa", niin sekin asia selvisi ja saimme nauhat sinne. Pitänee vielä pähkäillä tuon Smileboxin kanssa, jotta saisimme jatkossa ainakin vielä sinnekin.
Sukkia kudon edelleen ja ovat aivan tuossa tuokiossa kärkikavennuksessa. Ihme ja kumma, jos lanka riittää, kun ei ole mennyt sitten kuin 100 grammaa, mutta tosin tein aivan lyhyet varret.
Pyörälläkin olen ajellut joitakin minuutteja, mutta kun teen sen neljästi päivässä, niin siitähän kertyy jo aika hyvin minuutteja ja paino alkaa tippumaan.
Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa ja auringonpaisteista päivänjatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kortteja 30.5.2010

Tänään on sunnuntai ja 30. päivä toukokuuta. Taivas on aivan pilvetön ja aurinko paistaa. Asteita on +11, mutta huomenna on luvassa jo hieman lämpimämpää.
Taas tämäkin päivä on mennyt niin nopeasti, että ei meinaa perässä pysyä eikä kerkiä mitään tekemään. No, mutta olen ainakin valokuvannut ja saimmehan me monien kertausten kautta vihdoinkin nauhoitettuakin. Mutta youtubeen saimme ainaostaan yhden kappaleen, joten liekö sitten jotain vikaa siellä vaiko täällä. Täytynee yrittää sitten taas toinen kerta uudestaan.
Mutta tässäpä joitain kuvia korteista, joita tyttäreni on näpertänyt hennoilla käsillään.
Näiden kuvien myötä toivotan teille kaikille oikein leppoisaa illan jatkoa!


Tämä ruukku on tavallinen saviruukku, mutta tyttäreni on sen tuunannut vaaleanpunaiseksi.

Nämä kissat hän on itse myös kutonut

Ja tässä on hänen tekemiään kauniita kaksipuolisia kortteja

Tässä on yksipuolisia kortteja


Hän on siis itse suunnitellut ja tehnyt nämä kortit

Ja tämän kauniin kutsukortin hän on tehnyt myös meille meidän tulevaa juhlaamme varten.