25.3.2018

25.3.2018

lauantai 22. toukokuuta 2010

Kukkien loistoa silloin ennen....


                        Gladiolusten loistoa silloin ennen


                        Yksi lempikukistani on Gloxinia

               Ja jokaisen ikkunalla kukkivat Saint Paulit

                   Ja silloin ennen oli ruokahuonekin...
Tällaiselta parvekkeemme näytti vielä vuonna 2008, mutta sitten annoin kaikki kukat pois

           Ja toinen lempikukkani on Mustanmerenruusu
               Vanha pelargonia, on nyt mummon akkunalla...

Nyt olen saanut skannattua 276 valokuvaa, jeeeee. Nytpä onkin sitten aika pitää taas paussia ja kutoa sukkia uudesta langastani. Muuten se tekemäni saunamyssy on ollut käytössä ja on erittäin hyvä löylyssä käsitellyille hiuksille. Tein siis puuvillalangasta. Ja samoin kudon näitä sukkia Cannes langasta, jossa on myös bambua.

Huomenna pitänee vaihtaa tomaatti ja mansikka isompiin ruukkuihin, kun mansikoita näyttää jo kypsyvän kovaa vauhtia.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa illan jatkoa ja nauttikaa jokaisesta hetkestä. Täällä on hieno ilma ja asteita on +20.

Silmät, silmät, kenen silmät - Eyes, eyes, but whose eyes?

Tänään on lauantai ja 22. päivä toukokuuta. Aamu aukeni jälleen hyvin aurinkoisena ja asteita on +22. Linnut livertelivät aivan koko yön. Kuuntelin lintujen laulua, kun ikkuna oli auki ja kyllä oli mahtava sirkutus. Eipä uskoisi, että näinkin likellä kaupunkia, on lintujen laulua näin paljon. Mutta täällä on aika paljon puita, koivuja, lehtikuusia, kuusia, mäntyjä ja jopa poppeleita, joten linnuille riittää tilaa ja meille ihmisille luonnon kauneutta ja vihreyttä.

Tulimme juuri äsken Sittarista ja kävimme muissakin kaupoissa. Ja minä sain lankaa ja ostimme kukkaruukkuja ja multaa ja kutsukorttien pohjia ja koristeita. Tyttäreni tuunaa meille kutsukortit ajoissa lähetettäväksi ja niistä tulee aika kauniit. Laitan sitten kuvia, kunhan hän saa ne tehtyä. Hän on tehnyt muitakin kauniita kortteja itse ja ovat tosi kauniita.


Minun ranteeni on ollut nyt aivan hyvä ja kannattelee jo kahvikuppiakin hyvin. Jotenkin tuntuu, että tämä lämmin aika on tehnyt vain hyvää tälle kulumien omistavalle ranteelleni. Jaa, katsoimme me kuntopyörääkin, kun rakkaani haluaa sellaisen minulle ostaa. Mutta siellä ei ollut sellaista tukusaa kuntopyörää ja minä en halua mitään kokoontaitettavaa kevyttä pyörää. Silloin kun ostaa, niin silloin pitää ostaa myös kunnollista, joka kestää koko elämänaikani. Minusta on tainnut todellakin tulla uudelleen lapsi, kun olen innoissani kuntopyörästä ja kaikesta, mitä saan. No, olen innoissani myös siunaustilaisuudestamme, mutta onneksi tyttäreni järjestää tilaisuudesta ikimuistoisen. Meillä ei omaisia ole, joten sinne ei montaa ihmistä tule, vaan silti järjestämme kaiken kauniisti.


Mutta nyt aloittelen uudesta langastani jotain. Siis mitä minä teen siitä? No, tietysti sukkia! Laittelen kuvia myöhemmin!


Nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa illan jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta ja muistakaa juoda vettä tarpeeksi näin helteillä.
     Ruusubegonioita amppelitelineessä silloin kauan sitten

perjantai 21. toukokuuta 2010

Vanhoja muistoja - Old memories- alte Erinnerungen - de vieux souvenirs






Tänään on perjantai ja 21. päivä toukokuuta. Päivä on ehtinyt jo iltaan ja asteita on ulkona +20 ja sisällä jopa +30. Odotan niin kovin niitä luvattuja viileitä päivä, joista aion nauttia todellakin.
Tämä päivä on mennyt skannatessa vanhoja valokuvia tännekin koneelle, vaikkakin tämä kone jo sisältää tosi paljon valokuvia, kuten sisältää Buffalonikin, mutta kun näitä valokuvia on, niin pitäähän niitä sitten käyttääkin.
Näissä kukkaismaisemissa olemme asuneet silloin ennen ja nyt kun niitä katselee, niin siinäpä vierähtääkin aikaa muistellessa niitä aikoja noin 9 vuotta sitten. Mutta enpä vaihtaisi tästäkään ajastani päivääkään pois, sillä niin hyvä minulla on olla täällä rakkaitteni kanssa. Mutta silloin valokuvasin tosi paljon luontoa. Yhdellä kertaa meni koko rulla ja niitä sitten innolla odotimme, kun tulivat valmiiksi, kun ne piti viedä silloin vielä valokuvaamoon valmistettavaksi.
Nykyään ei tarvitse kuin pistää piuhat kiinni koneeseen ja kas, kummaa , valokuvat ovatkin jo siellä. Sitten vaan Coreli esille ja kehyksiin. Ensin oli vaikeuksia saada Corelikin toimimaan, vaikka se on aikoinaan ostettu ja maksettu, mutta kun ei ollutkaan tälle koneelle eikä tällä samalla sähköpostiosoitteella, niin ohjelma potkaisi minut ulos. No, onneksi nyt vihdoinkin saimme tämän ohjelman tännekin koneelle ja siitä olen hyvin iloinen.
Niin, tässäpä tämä päivä on mennyt jo iltaan. Pistäydyin tuossa iltapäivällä tyttäreni luona ja siinäkin aika vierähti nopeasti, mutta onneksi ei tarvitse kuin laskeutua hissillä alas ja olen taas tyttäreni luona. No, sovimme, että huomenna lähdemme kaikki yhdessä Sittariin tutustumaan ja samalla käyn ostamassa puuvillalankoja kesäsukkia varten ja toki ruukkuja tomaatille ja mansikalle ja herneille ja tietysti myös multaa. Mansikan taimessa on jo kaksi punaista mansikkaa ja paljon, paljon kukkia.
Mutta nyt toivottelen teille oikein leppoisaa illan jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!

torstai 20. toukokuuta 2010

On kesän kirkas huomen...

                              Yyterin kesäistä aamua

Tänään on torstai ja torstai on toivoa täynnä. Aamu aukeni hyvin aurinkoisena ja lämpimänä. Asteita on +23, joten liian kuuma on mennä ulos. Mutta kylläpä se tästä vielä viilenee ja niin pääsen minäkin ulos valokuvaamaan. Onhan tämä liian kuumaa eläimillekin. Mutta onneksi on tuo tuuletin, joka hoitaa velvollisuutensa erittäin hyvin ja viilentää näin ollen meidän oloamme, kun täällä sisällä mittari näyttää 29 astetta.

Tomaatin taimi ja mansikan taimet kukoistavat tuossa ikkunalaudalla. Mansikassa on jo raakileita ja yksi jo punertaakin. No, nämä ovat tyttäreni taimia, mutta minä vaan pidän niistä huolta näin alussa. Nyt pitää vain seuraavaksi ostaa isommat ruukut niille.

No, toki pitää ostaa lisää puuvillalankaakin, jotta saisin kudottua kesäsukkia, jos niitäkin vaikka tarvisi. Muutoin ei kyllä käsityöt oikein edisty näin kuumalla, ei, ei.

Mutta nytpä toivottelen teille oikein mukavaa ja lämmintä päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kuin kaksi marjaa...

Tänään on keskiviikko ja 19. päivä toukokuuta. Yöllä oli täällä aikamoinen ukonilma (thunder) ja satoi vettä. Mutta nyt paistaa aurinko ja mittari näyttää +23 astetta. Siispä on vieläkin aika kuuma.

Tässä on kuin kaksi marjaa, minä ja minun mammani eli äidinäitini. It is me and my grandmother. Minä muistan olleeni mamman tyttö. Olin 17 vuotias, kun menetin rakkaan mammani. Kaipaan häntä yhä!

Eilen soittelimme ja vielä illallakin minun piti ottaa urut esille ja soitin kappaleita ja rakkaani lauloi. Ajattelimmekin, että nauhoitamme kappaleet uruilla, jolloin rakkaani kaunis ääni kuuluu paremmin kuin hanurin kanssa. Ja onhan se paljon helpompaakin soitella uruilla kuin vedellä 10-kiloista hanuriani näin kuumalla.

Ja samoin on tapahtunut minun käsitöilleni, että en jaksa kutoa tai virkata näin kuumalla. Mutta ehtiihän sitä ja onhan näitä päiviä.

Muuten, Herra Mokkula on ollut erittäin yhteistyöhaluinen kanssani ja toimii aivan silmänräpäyksessä. Hienoa Herra Mokkula.

Ja olen ollut tyytyväinen myös tähän uuteen windows7:ään. Tämä on hienoin, mitä on ollut. Enpä enää vaihtaisi mihinkään.

Myös olen huomannut ongelmia tämän blogini kanssa. Usein viikonloppuna on Flagcounter hävinnyt kuin tuhka tuuleen eli liekö ollut viettämässä viikonloppua ja tänään sain tietää erittäin hyvältä ystävältäni, että tässä blogissani ei toimi kääntäja eli translator. Näin on, että ei toimi toinenkaan, vaikka laitoin uudenkin. Mutta missä vika piileskelee? Onko vika minun koneessani vaiko palvelimissa?

Mutta nyt kuitenkin toivotan teille kaikille oikein leppoisaa päivän jatkoa ja muistakaa juoda tarpeeksi vettä, kun on näin hellettä!

tiistai 18. toukokuuta 2010

Nyt lennä, lennä pääskynen...




Tänään on tiistai ja 18. päivä toukokuuta. Tänään viettää nimipäiväänsä Erkki. Onnea kaikille Erkki-nimisille kuin myös syntymäpäiviään viettäville! Kun vilkaisen tästä hieman ulos päin, niin siellä näyttää kirkkaalta ja jotenkin aivan kuin se Ukko Ukkonen alkaisi pian jylinänsä. Asteita on +19, siis aivan hyvä.
Pyykit kuivuvat hyvin parvekkeella ja ruoka alkaa jo päästää tuoksuaan. Kattilassa kiehuu kukkakaalit ja toisessa kattilassa perunat, joten valmistamme siis kukkakaali-perunamuussia ja broilerinkoipea sekä paljon, paljon vihanneksia. Kokki siellä keittiössä tuntuu pilkkovan perunoita Kesäillan valssin tahdissa, kun sitä vihelteleepi. No, pian syönnin jälkeen pitänee soittaa tämä tuttu ja kaunis valssi. Se on vaan aika pitkä ja monenmoista kiekuraa, mutta pitänee nyt ainakin harjoitella.
Sunnuntaina yritimme monta kertaa nauhoittaa, vaan eihän siitä tullutkaan mitään, kun hiki virtasi koko ajan, joten luovutimme sillä kertaa. Mutta toki nekin laulut ovat vielä blakkarissa tallella.
Meilläkin on sellaista pientä vipinää ja juhlan tuntua sitten loppukesällä, joten hyvillä mielen tässä olemme.
Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta ja nauttikaa jokaisesta hetkestä!
 

maanantai 17. toukokuuta 2010

Oi niitä aikoja, oi niitä aikoja...ne tahtoisin nyt saada takaisin...


Aijai, mutta kukas se tuossa turvallisessa sylissä katseleekaan maailmaa kaunis oman äidin ompelema kastemekko päällään vuonna 1945

Ja tässä samainen tytteli iso rusetti päässään ihmettelee valokuvaajan outoa kameraa ja vierasta setää

Ja jälleen iso rusetti pitämässä kiinni kiharoita 12 vuotiaana


Tässäpä olenkin sitten jo aikuinen ja ihailen Teneriffan appelsiineja, siis Teneriffalla vuonna 1970

Voi näitä aikoja,  jospa ne takaisin saisin...mutta silti en päivääkään vaihtaisi pois...

Tänään olin jo paljain jaloin ulkona ja kylläpä koski jalkoihin, mutta kaikkeenhan ihminen tottuu, jos vain haluaa. Ja paljain jaloin kulkeminen tekee hyvää jaloille.

Mutta nyt tällä kertaa näiden muistojeni myötä toivotan teille kaikille oikein leppoisaa kesäillan jatkoa Kesäillan valssin tahdissa!

Nyt on kahvin aika...




Posted by Picasa

Tänne kaipaan ain´...




Posted by Picasa

Kuvakollaasi Justina ja Unelma

Posted by Picasa

Schon wieder Montag...bin noch so müde!






Tänään on maanantai ja aurinko paistaa jälleen pilvettömältä taivaalta. Mittari näyttää +21 astetta. No, toivottavasti ei tulisi tämän kuumempaa. Mutta sisällä on silti 26.5 astetta ja on tosi kuuma. Toki tuuletin tekee tuossa takanani velvollisuuttaan, mutta eihän se silti korvaa omaa uima-allasta, jossa voisi pulikoida vaikka koko päivän.

Nytpä tuntuu rannekin  ihmeen hyvältä. Olen ajatellut, että lämmin taitaa siihenkin auttaa. Ainakin saunan kuumuus auttoi jo paljon ja nyt kun on näinkin lämmintä, niin rannekin on aivan hyvä.

Eilen sain virkattua Pumpulipojan mamelukeja aika paljon, mutta lanka lopuukin kesken, joten pitänee miettiä nyt jotain muuta uutta työtä. Kone näyttää toki tällä viikolla hieman parempia lämpöasteita ja sadetta, jota minä kaipaan ja sateesta nautin. Sade raikastaa luontoa ja linnut laulavat sateen jälkeen taas uudella innolla puhtaassa, raikkaassa luonnossa. Ja parvekkeellakin jaksaa taas paremmin istua ja virkata, kun ei aurinko porota suoraan silmiin ja ei ole niin kuuma.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa päivän jatkoa ja nauttikaa elämästänne!

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Sateisen illan kuvauksia 16.5.2010


Tässä olen kuvannut parvekkeelta näkymää, kun juuri oli alkanut sade.

Ja tässä näkyy Suomen kesän kauneutta, koivikkoa juuri tuoreine lehdykköineen
 Ja tässä vielä mänty kesäkukoistuksessaan

Soitto soi näin helteelläkin




Onneksi lämpötila ulkona on jo hieman laantunut ja mittarimme näyttää +23. Päivällä oli todellakin +28 astetta ja samoin sisälläkin, kun yritimme nauhoittaa. No, eihän siitä tullut mitään tällaisessa kuumuudessa. Mutta onhan näitä päiviä ja allakasta saadaan lisää! Ja onhan se päivä huomennakin!
Mutta toisaalta, jos nyt illan mittaan vielä viilenee, niin mikä ettei saataisi sitä nauhoitustakin jo nettiin. Saas nähdä,miten meidän käy!
Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille jälleen leppoisaa illan jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta ja muistakaa juoda paljon vettä näin kuumilla päivillä!

Minne käy tuulen ilmassa tie...



Tänään on sunnuntai ja 16. päivä toukokuuta. Tänään on aurinko toki yritellyt paistaa, mutta aina välillä on paennut  pilven taakse. Asteita on hieman vähemmän kuin eilen, nimittäin +23 astetta. Parvekkeella on oikein mukavaa istuskella, kun aurinko ei porota siellä suoraan silmiin. Mutta kova tuuli se vaan kiusoittelee meitä. Tosin, sehän taas hieman viilentää ilmaa, kun tuulen henkäyskin käy.

Nyt olen jo hieman virkannutkin ja sain taas itselleni vihdoinkin uuden saunapipon valmiiksi, jota voisin käyttääkin saunan kuumuudessa. Mieleeni juolahti, että ainakin me suomalaiset olemme tosi ahkeria käyttämään erilaisia hattuja jopa kesällä, koska aurinko porottaa päähän ja voi saada auringonpistoksen, näin on ainakin aina kerrottu. Mutta miksi ihmeessä esimerkiksi Brasiliassa ei pidä kukaan hattuja, ei edes pienet vauvat. Siellähän on ikuinen kesä ja lapset juoksevat pihalla ja pelaavat palloa jo vuoden vanhasta asti. Eikö siellä sitten aurinko porota yhtä kuumasti heidän päähänsä, niin lasten kuin aikuistenkin? Vai onko se vaan täällä Suomessa sellainen vanha tapa? Täällähän aina suojataan vauvan ja lasten päät myssyillä.

No, tämä oli vain tällaista pohdintaa, kun välillä pohdiskelen monia asioita.

Mutta pian alamme soittelemaan ja nyt nauhoitammekin, vaikka onkin kuuma ja tuuletinkin tuossa pyörii ahkerasti täyttäen velvollisuutensa vilvoittaen meitä.

Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa sunnuntain jatkoa ja nauttikaa kesän tulosta ja pitäkää itsestänne huolta! 


 

Ihanaa sunnuntaita- Happy Sunday



Posted by Picasa