25.3.2018

25.3.2018

lauantai 29. toukokuuta 2010

Ensimmäisenä iltana...

Tänään on lauantai ja 29. päivä toukokuuta. Harmaat pilvet leijailevat taivaalla ja kova tuuli heiluttelee liikkeiden mainoslippuja ja puitten oksia. Asteita on vain +8. Mutta kyllä se lämminkin vielä tulee, sillä onhan tässä kesää vielä jäljellä.
Nyt olen tosi onnellinen, vaikka on kipujakin ollut, mutta mitäpä nainen ei kestäisi hyvinvointinsa vuoksi. Minulla on painoa tupsahtanut pois jo 2,2 kiloa ja viidessä päivässä, joten olen erittäin tyytyväinen tähän saavutukseeni. Ja nyt kun pääsen kuntoon eli voimani palautuvat, niin pääsen parantamaan kuntoani tällä:

Rakkaani käväisi ostamassa minulle tällaisen, jotta pääsisin kuntoon parempaan. Kiitos, rakas!

Tällä kokeilinkin jo ja sain tosin vain 100 kilokaloria pois, mutta se oli silloin ensimmäisenä iltana, kun pyörä tuli.

Nyt olen vain tyytynyt sitä katselemaan ja kas, kummaa, kun paino on tippunut jo katselemallakin. Mutta onhan näitä päiviä ja allakasta saadaan lisää. Ajattelin kyllä, että jos vatsakivut olisivat nyt pois, niin menisinkin ruuan jälkeen pyörälle polkemaan muutaman minuutin kerrallaan. Siksi vain muutaman minuutin, kun pitänee aloittaa hissukseen ja kun teen kuitenkin neljästi päivässä sitä, niin ei liikaa yhdellä kertaa. Mutta nyt on ainakin tavoitteena oma tahto ja voimien palautuminen itsekseni. Ja aterioiden suhteenkin olen nyt vähentänyt tai pienentänyt annoksia ja syönyt usein, mutta vähän kerrallaan. Ja näköjään sekin keino tepsii. Ja kun siihen lisää vielä kuntopyörän, niin vot, kyllä se elämä vielä hymyileekin ja iloksi siitä muuttuu.
Ja jospa jaksaisin jo soitellakin, niin siitä vasta iloa tulee sydämeeni. Soittamista en voisi ikinä jättää ja kun se on vielä meidän yhteinen harrastus, niin mikäs sen ihanampaa voisi olla.
Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa koleasta säästä huolimatta! Pitäkää itsenne lämpimänä!

perjantai 28. toukokuuta 2010

Kuvia - photos

Tänään on perjantai ja 28. päivä toukokuuta. Taivas on harmaa ja kova tuuli heiluttelee liikkeiden mainoslippuja. Asteita on vain +7, joten koleaa on edelleenkin. Mutta toisaalta tällainen sää on aivan hyvä monille ihmisille kuin myös eläimille ja varsinkin eläimille, jotka joutuvat viettämään elämänsä taivasalla. Näin ei ainakaan heillä ole liian kuuma.
Enpä jaksa vieläkään kovin paljon kirjoitella, sillä mahakipuni jatkuvat edelleenkin. Otin jo lääkäriini yhteyttä ja voin kokeilla jättää lääkkeen pois joksikin aikaa, että jos se lääke aiheuttaa sen kivun. Mutta kaikkea pitää kokeilla.
Mutta nyt on kuitenkin joitain kuvia otettuna, kun vaan jaksan laittaa ne tänne.

Tällaisen uuden saunapipon virkkasin itselleni ja hyväksi on löylyssä havaittu
Ja tällaista Novitan Cannes lankaa tarttui viimeksi mukaani, josta aloittelin sukkia itselleni. Ja tulisihan siitä aika kiva villatakkikin kesäksi

Molemmat sukat ovat nyt kantalapun teossa ja teen niitä aina, kun vähänkin jaksan.

Tässäpä jälleen mussukkamme ennen trimmausta

Ja iloa jokaisen silmille tästä kuvasta heijastukoon!

Nyt toivottelen teille jokaiselle oikein mukavaa viikonlopun alkua ja nauttikaa jokaisesta hetkestä!

torstai 27. toukokuuta 2010

Gulassipata kypsyy...

Laitoimme Gulassipadan hautumaan ja parin tunnin päästä saamme nauttia hyvästä, uudesta ruokalajista. Enpä ole aiemmin huomannutkaan tuollaista ohjetta kirjassani. No, kaikkea uutta pitää kokeilla.
Yritän aina välillä olla ylhäälläkin, joten eilen tekasin Corelin uudella ohjelmalla pari kuvatusta. Tosin tänään minun piti vaihtaa niihin tiedostomuoto, jotta sain ne tänne blogiini.
Vielä en ole löytänyt väripalettia, mutta kaikki aikanaan.
Tällaiset sain tehtyä ja tämähän on vain pikaista kokeilua.



Oikein leppoisaa ja mukavaa päivän jatkoa teille kaikille!

Elämä voittaa sittenkin - I am alive

Tänään on torstai ja 27. päivä toukokuuta. Päivä on ollut erittäin pilvinen ja kolea +11 astetta. Minä olen nyt vain levännyt tämän ikävän tautini kanssa, mutta silti pitää välillä tulla koneellenikin.
Tänä aamuna kun rakkaani laittoi valot tänne olohuoneeseen, niin kuului vain räps, ja valot sammuivat. Mutta syy ei ollutkaan yksin palaneen lampun, vaan paloi myös sulake, sillä tietokonekaan ei toiminut. No, pian saimme sulakkeen laitettua sähkötauluun ja uusi lamppu paikoilleen ja kas, kummaa, kun kaikki taas toimi. Minulle tuli jo paniikki, että miten pärjään ilman tietokonetta, mutta onneksi kaikki kääntyi sitten hyvin päin. Toki minulla olisi ollut rakkaani läppäri, mutta kun minä en tykkää ollenkaan läppäristä, niin olen riippuvainen tästä pöytäkoneestani.
Eilen asensimme tänne myös Corelin uuden ohjelman ja sitä aina välillä tässä opettelen. Siinä on niin paljon kaikenlaista uutta hienoutta, että ennenkuin niihin taas oppii, niin menee aikaa. Mutta onneksi tämäkin on vain triali, joten on aikaa kokonainen kuukausi opetella ja sitten tilata se vaan netistä. Onhan minulla ennenkin ollut tämä Corelin ohjelma, mutta tämä on aivan uudenlainen ja hieno ja mielenkiintoinen.
Rakkaani otti eilen kuviakin, kun minä en siihen vielä pysty, sillä on niin heikko olo, että ei kanna jalat eikä kädet. No, kyllä minä tästä vielä selviydyn ja katsokaas, I am alive!
Mutta pitemmittä puheitta nyt joitain kuvia näytille ja toiset sitten taas huomenna.
Toivotan teille oikein leppoisaa päivän jatkoa koleasta säästä huolimatta!

Tällaisen muistikirjan rakas tyttäreni teki minulle äitienpäivälahjaksi

Ja tällaisia kortteja hän tekee myytäväksi ja annettavaksi

Mutta nyt toivotan teille oikein mukavaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ruusuja sinulle- Roses for you

Tänään on keskiviikko ja 26. päivä toukokuuta. Aurinko on paistanut koko päivän ja asteita on +13. En onnistunut kirjoittamaan kuvan alle jostain syystä, joten raapustan sitten tähän. Tänään en jaksa kirjoittaa, koska tuo mahani on niin sekaisin, mutta ehkäpä jonain päivänä taas jaksan. Toivotan teille kaikille oikein leppoisaa päivän jatkoa ja pitäkäähän itsestänne huolta!
Posted by Picasa

maanantai 24. toukokuuta 2010

Ihan pakko...pakko...pakko...sydämeni sanoi niin...

Kuulin kuiskeen suuren, mitä ma luulen, äidin kuva oma, joka on niin soma, että piti tänne laittaa ja sitten unikin maittaa, kun tietää, että muistot säilyy aina, ei silloin huolet enää paina.

Oikein mukavaa illan jatkoa teille kaikille!

Se on jossain, se on jossain...paikka auringon....

Tänään on maanantai ja 24. päivä toukokuuta. Aamu aukeni pilvisenä ja hyvin tuulisena. Asteita on +9, mutta on hyvin raikasta ja luonto on kauneimmillaan ja linnut iloisimmillaan ja toki ihmisetkin ovat iloisia, kun kovan pakkastalven jälkeen kesäkin koittaa.

Olen vaipunut monesti vanhoihin muistoihin. Ja näin kun vanhoja valokuvia katselee, niin ei tiedä ajan kulusta yhtikäs mitään, vaan sitä on kuin eläisi siellä juuri ja nyt kuin silloin ennen.

Mutta meillä oli ihania aikoja siellä "jossain" ja nyt vain kauniit muistot ovat valokuvissa ja ne säilyvät ikuisesti.
Tästä se alkoi se kaunis kukkakuja...


...ja tässä näkyy tai pilkottaa jo kotomme ja vahtikin siinä kuljeskelee kotihin päin
..oli siellä paljon kissankelloja...
...ja Niittyleinikkejä keltaisenaan iso pelto...
...tässä pikkutie, jota kuljettiin...niin iloisna vaan...kunnes...
...tässä tuulimyllymme hoiti velvollisuuttaan näyttäen meille tuulen suunnan...ja sininen taivas loisti yllämme...
...siellä se metsäpirtti pienoinen häämöttää...
...tässä kaksi mussukkaamme tutkiskelee paikkoja hieman hitaanlaisesti...
...siellä häämöttää grillipaikkamme ja kahvittelupaikkamme...
...ja viljapellot laajat...
...oli tilaa juoksennella ja nautiskella...


...sinne kaipaan mä ain...


Mutta nyt toivottelen teille oikein leppoisaa maanantaipäivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!


sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Mekkoja, myssyjä, takkeja, housuja...käsitöitäni

Ajattelinpa laittaa tähän vielä muutamia vanhoja kuvia vuosien varrelta.
Tässä on collage kankaasta ommeltu hattu/myssy pikkuiselle

Tässä samasta kankaasta ommeltu mekko

Ja trikoosta tällainen kesäinen sydänmekko

Tämän setin siis pusero, hame ja housut kudoin puuvillalangasta ja hame on kahdesta eli valkoisesta ja keltaisesta kaksinkertaisesti neulottuna ja siis omien mallien ja koon mukaisesti


Tämän villatakin kudoin vuosia, vuosia sitten eli 12 vuotta sitten ja tein myös housut

Eli tällaiset housut kudoin takin kanssa


Tällaista tällä kertaa ja nauttikaa sateen raikkaudesta ja viileydestä!
 

MUISTOJA VUODELTA 1970

Tänään on sunnuntai ja on myös Helluntai ja 23. päivä toukokuuta. Tänään on pilvinen päivä ja asteita on +14. Mutta linnut laulavat ja on ihanan viileää, mutta sade saisi vielä puhdistaa ja raikastaa ilman. Etelä-rannikolla on ollutkin ukkosta ja jopa raekuuroja. Kylläpä on maailman sää muuttunut paljon.

Minä laitoin eilen kuvia tänne koneelleni ja Picasasta on niin helppoa katsella niitä ja tuoda tännekin. Muistot lentelevät vuoteen 1970.

                                    Tämä kuva on otettu matkalla Pohjoiseen...ja minulla on itse virkkaamani pusero sekä lippis ja isäni ostama koira minulle nimeltä Jeppe, ihana Irlanninsetteri


                                    Tässäpä on minun ensimmäinen autoni Isuzu Bellett


Ja tätä pulkkaa tuo minun silloinen mussukkani Jeppe poika veteli, kun hälle laittoi valjaat




 Talven ihanin nautinto juoda ulkona kahvit oikean pitkopullan kanssa


Se oli sitä vapaata ja huoletonta elämää vielä, mutta muutoin tuo vuosi oli surun vuosi, koska menetin silloin rakkaan isäni.


Mitähän seuraavaksi? No, ehkäpä...tuota noin...no, katsotaanpas!


Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ja leppoisaa Helluntaita!